Fastighetsboxar och postlådor- underhållsanvisningar

För att få mesta möjliga glädje av din fastighetsbox från RENZ rekommenderas regelbundet underhåll med vatten och såpa. Rengöringsmedel som innehåller syra eller ättika bör inte användas.

Vissa produkter är tillverkade av flera olika material. Tänk på att delarna i produkterna ska underhållas enligt anvisningarna för respektive materialtyp. I havsnära områden och i årstider med saltning skall postlådor från MEFA torkas av dagligen för att undvika rost.

ROSTFRITT STÅL 

Slipat/borstat rostfritt stål ska underhållas för att inte få rostliknande oxideringar. Även om stålet är rostfritt, kan alltså fula oxideringar bildas. Det är därför viktigt att du rengör ytan regelbundet och stryker ytan med syrafri olja minst 4 gånger om året.

Om oxideringarna inte försvinner efter oljebehandlingen kan du använda ett mycket fint slipmedel. Det är dock fortfarande viktigt att du behandlar ytan med olja efteråt. 

MÅLAT GALVANISERAT STÅL 

För att hålla postlådan fin bör du rengöra den 3-4 gånger per år med en fuktig trasa. Bristande underhåll kan leda till rostangrepp. Blanklackade postlådor kan med fördel vaxbehandlas, då fastnar smutsen inte så lätt på postlådan. Observera att postlådor med strukturlack inte bör behandlas med vax, men strykas med syrafri olja!

 RÖRLIGA DELAR

Rörliga delar och lås ska smörjas 1-2 gånger per år för att undvika onödigt slitage och eventuella oljud. Om låset fryser under vinterhalvåret kan du använda låsolja. Ett fruset lås accepteras inte som reklamation.

skarmavbild-2016-10-03-kl-16-04-02

Kika gärna in hos KöpBrevlåda.se med Sveriges största utbud av postlådor!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s