Konsten att välja rätt postlåda

En brevlåda är ett visitkort för varje hus, eftersom det avsevärt bidrar till det första intrycket av fastigheten. Det ska matcha stilen på huset och falla ägaren in i smaken. Sedan så finns det andra krav som många vill att deras nya postlåda ska uppfylla: den ska bland annat vara vattentät och funktionell nog för att duga under flera år.

På marknaden finns det otroligt många olika modeller och nya trender lanseras löpande för att kunna tillfredsställa kundernas önskemål och behov.

Oavsett om du är ute efter en vanlig postlåda av stål, eller en kreativ konstobjekt eller kanske en nostalgisk postlåda så har vi en låda till dig. Se alla våra postlådor HÄR.

Inspireras och hitta dina favoriter:

Klicka HÄR för att se hela utbudet av brevlådor. Prissänkta just nu. Dessutom erbjuder vi gratis frakt på alla våra produkter. Passa på!

Och HÄR har vi samlat tips om installation och underhåll av brevlådor.

Guiden till val och köp av brevlådan  – 7 steg för att hitta rätt brevlåda –

1. Välj typ av postlåda
Väggpostlåda – Detta är den idealiska postlådemodellen att fästa direkt på väggen.
Staketpostlåda – Som namnet antyder, är denna modell avsedd att fästa på grinden eller staketet. Staketpostlådor är vanligtvis små och kompakta.
Fristående brevlåda – Den här typen av postlådor placeras fristående på stativ utmed vägen och på tomten. Detta kräver en mer lämplig nivå mark med betong eller gatsten för en stabil passform. Köparen har valet mellan kompletta uppsättningar eller att välja en postlåda efter smak och sedan kombinera denna med en matchande stolpe.
Inbyggnadspostlåda– byggs in i väggen, där de är permanent installerade. En fördel med en inbyggnadspostlåda är att den integreras diskret i fasaden.
Lösningar för flerfamiljshus – som bor med flera parter i ett hus och är ute efter en gemensamt enhetligt utseende, kan titta runt HÄR.

2. Vilken typ av material ska det vara?
Stål – är en populär material vid valet av postlådan eftersom det är slitstarkt och ser samtidigt exklusivt ut.
Plast – plastlådor är lätta att rengöra och rostar inte, se HÄR.
Rostfritt stål-  innehåller legeringsämnen som både skyddar mot korrosion och ger stålet andra önskade egenskaper och är att rekommendera om du bor vid exempelvis kusten.

3. Var ska tömningslucka sitta, fram eller bak?
Förutom utformningen och materialet kan praktiska överväganden spela en roll vid valet av din nya postlåda. Innan köpet bör du ha klart för dig: Varifrån postlådan ska tömmas? Framifrån genom en dörr? Bakifrån? Eller ovanifrån genom en lucka?

4. Vilken utformning ska lådan ha?
En av de viktigaste besluten som ska tas innan köpet är att välja rätt design!
Här har vi presenterat alla våra postlådor.

5. Att köpa en låsbar eller brevlåda utan lås?
Vi rekommenderar alltid våra kunder att välja en brevlåda som är låsbar. Detta ger ytterligare säkerhet mot stöld av posten. Låsbara lådor levereras normalt med 2 nycklar.
En postlåda som ofta är olåst, är amerikanska brevlådor. Detta beror på att den ursprungliga brevlådan som används i USA också är olåst. Men vi har också ett antal amerikanska brevlådor som har ett låsbart fack, se HÄR.

6. Rätt storlek?
Med ökande e handel har även efterfrågan, efter stora postlådor, ökat. En större brevlåda är fördelaktigt om man beställer ofta på nätet och vill slippa springa till utlämningsställe för att hämta paket.

7. Är det värt att köpa en tidningshållare?
Se alla våta tidningsfack HÄR!
En tidningshållare är alltid en bra idé om du regelbundet tar emot tidningar och broschyrer och har en ganska liten postlåda.

Skärmavbild 2017-03-22 kl. 17.26.44

Välkommen till din postlådebutik på nätet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s