Regler gällande montering av brevlådor

Då och då får vi förfrågan från våra kunder som undrar om det finns några särskilda regler gällande montering av brevlådor.

Vissa har fått brev i lådan från posten där det stod att deras postlåda sitter för högt och andra att den sitter för lågt eller i vissa fall att postlådan var placerad på fel ställe. Några kunder hade sina postlådor omringande av växter vilket postutdelaren inte tyckte om och andra hade lådor med för liten öppning.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på info@kopbrevlada.se om du har några frågor eller funderingar.

Att tänka på när man skaffar en ny låda och sätter upp den?
När du ska välja en postlåda kan det vara bra att välja rätt mått på lådan beroende på mängden post du brukar få. Väljer du en postlåda med tillräckligt stor öppning kan mindre paket levereras direkt i lådan och du slipper springa till närmaste ombud. Fördelen för brevbäraren blir den att denne slipper trycka in posten i lådan. Vill du ha en modern design postlåda finns det många att välja bland och detta är inget problem så länge de är funktionella.
En brevbärare bör helst kunna öppna inkastet med en hand. Man bör även tänka på att det som är smidigt för en själv kanske inte alltid är så smidigt för den som delar ut post. Man kan själv tänka att det inte kanske är så smart att ha en staketpostlåda där öppningen är vänd bort från vägen.
När du valt och köpt en postlåda som överensstämmer med dina önskemål och behov är det dags att sätta upp den. Postens rekommendation för postlådors höjd är att inkastets underkant skall sitta 900 mm över marknivån om utdelningen sker med bil men bör sitta 1100 mm över marken om utdelning sker med cykel.
Online hos oss på KöpBrevlåda.se hittar du Sveriges största utbud av postlådor.
Skärmavbild 2017-05-30 kl. 22.30.05
Välkommen in i vår webbutik för inspiration och fler detaljer.
Länk till webbutiken hittar du här: https://kopbrevlada.se/brevlador.html.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: